Wela Förlag                   

| Beställ | Om Wela | Böcker | Författare | Nyheter | Press |
MP3-böcker
| E-böcker | Länkar Övrigt |

UTGÅNGNA BÖCKER

Fru Sola | Vild | Den Fula Prinsessan | Det gåtfulla pergamentet | Jordskenet och den magiska Obsidianen  |  Samarkand 5617 | Alba |

Läs Dagens Nyheters recension

Läs Catahyas recension

 

Fru Sola.
Av Irmelin Sandman Lilius. Nyutgåva av Schildts Förlags AB. Säljs av Wela Förlag i Sverige.

Samlingsvolymen Fru Sola innehåller böckerna Gullkrona Gränd, Gripanderska gården och Gångande grå – tre klassiker som länge saknats på bokhandelsdiskarna – i en volym med illustrationer av författaren. Den lilla staden Tulavall i slutet av 1800-talet är ramen för berättelsen. I denna påhittade värld nära havet sipprar magin ofta in i vardagen. Irmelin Sandman Lilius tillhör Nordens tidigaste och främsta fantasyförfattare och är unik i det att hon inte väjer för att skildra djupa existentiella problem trots att hon räknas som barnboksförfattare. Hon är översatt till flera språk och har belönats med otaliga priser och utmärkelser.

"Man läser om dessa böcker med en svindlande känsla av att hitta en gömd skatt." Steffen Larsen

Inb. 445 sid
Utg. sept 06 av Schildts Förlag
ISBN 951-50-1611-8
Pris SEK 180:-
Upp

Boel Werners hemsida

Vild
Av Boel Werner. Utgiven av Bonnier Carlsen. Säljs av Wela Förlag. Slutsåld.

Fantastik och vardagsrealism i en fängslande blandning! Irma är en helt vanlig tjej, kanske lite enstörig. Hennes liv är som de flestas - fram till den morgon då något otroligt inträffar! Hennes kropp förändras på ett sätt som hon aldrig skulle kunna visa för någon och hon flyr i panik ut i skogen. Men hon återvänder och upptäcker att hon förvandlats till en person att räkna med, en som påverkar andra.

Inb. 192 sid
Utg. aug 05 av Bonnier Carlsen
ISBN 91-638-4725-6
Pris SEK 90:-
Upp   

Läs ett utdrag

Läs BTJ omdöme

Läs Mitranias recension

Jordskenet och den magiska Obsidianen. Slutsåld.
Fantasyroman för barn och ungdom av Laraine Anne Barker.
Översatt av Gudrun Wennerström.

När Peter tas med på en resa genom tid och rum med sin morbror Paul och möter Merlin, Nostradamus och andra aktörer i en kamp mellan onda och goda krafter, som utspelar sig parallellt i olika tidsåldrar, så växer han gradvis in i sin roll som Jordskenets utvalde och upptäcker sin kallelse – den magiska Obsidianens kallelse.

"Jordskenet… är lysande både i idé och intrig, och en högläsande förälder torde inte ha några som helst problem att hålla sig vaken vid sängkanten."
Lilian Wiberg, Mitrania 3/2006

Urval i Kulturrådets katalog Barn/Ungdomsböcker 2006

Hft. 216 sid/63000 ord.
Utg. dec 05
ISBN 91-975408-0-3
Pris SEK 120:-
Upp

Läs ett utdrag

Läs Catahyas recension

Läs DASTs recension

Läs Enhörningens recension

Den fula prinsessan. Slutsåld. Fåtal ex på AdLibris.
Av Elizabeth K. Burton. Fantasy för unga och vuxna.
Översatt av Gudrun Wennerström.

När den motbjudande kung Edrick dör efter att ha satt ett kycklingben i halsen, så finns ingen arvinge utom Den Fula Prinsessan, så avskyvärd att hon sänts iväg för att växa upp bland troll. Ändå väcker hennes klokhet och milda röst ljuva känslor till liv hos den Kunglige Riddaren, Sir Christopher Evergild. Underhållande, spännande, med fint tecknade karaktärer och stundtals en stor portion torr humor, berättar författaren en romantisk och originell kärlekshistoria.

"Jag rekommenderar Den fula prinsessan till dem som behöver piggas upp." Amanda Nylund, Café Crème.

Urval i Kulturrådets katalog Barn/Ungdomsböcker 2005

Hft. 270 sid/70000 ord.
Utg. mars 05
ISBN 91-975151-7-5
Pris SEK 120:-
Upp

Läs ett utdrag

Läs recensioner

Laila & Tokhar: Det gåtfulla pergamentet.
Fantasyroman för barn och ungdom av Larraine Stacey.
Översatt av Gudrun Wennerström. Slutsåld.

Följ med in i en värld full av trollkarlar, magi och monster! Femtonårige Tokhar och hans tolvåriga syster Laila måste, för att kunna rädda sin far, sina vänner och sitt hemland, bekämpa den ondskefulle trollkarlen Vaar med ett uråldrigt pergament och en förtrollad sten som enda vapen.

Krt. 170 sid/33000 ord.
Utg. aug 04

ISBN 91-975151-3-2
Pris SEK 80:-
Upp

Lyssna på ett utdrag

Läs mer om Bertil Mårtensson på Wikipedia

Samarkand 5617
Av Bertil Mårtensson.
Uppläsare: Cecilia Wennerström.

Samarkand är namnet på glädjekvarteren i Malvallae på planeten Vilahall och året 5617 (galaktisk tideräkning) är ett viktigt år i dess historia. I Samarkand lever Rosie Dowland, kurtisan åt flera berömda politiker och inte utan inflytande över dem. Hon väntar på att ett  uråldrigt löfte ska infrias. Till Samarkand kommer Circh Thaysland som minns att han dog vid en krasch på månen OIEO för över tusen år sedan och inte förstår hur han kan leva på nytt. Till Samarkand kommer också trettonårige Caye Friesland, jagad av svart-klädda män, eftersom han bär på kunskaper som ska förändra världen.

Bertil Mårtensson är en av Sveriges verkligt stora sf/fantasy-författare med ett femtontal romaner och mängder av noveller bakom sig, många översatta till flera andra språk. Han är lektor i teoretisk filosofi vid Lunds universitet. Han har bland annat belönats med Expressens Sherlockpris för bästa kriminalroman och med Euroconpriset för bästa svenska science fiction-roman. Samarkand 5617 utkom första gången på förlaget Bokád 1976.

Mp3-bok ca 8 timmar 166MB
Utg. april 08
ISBN 978-91-977363-0-5
ca-pris 130:-
Upp Läs recensionen på Source

Läs recensionen på Drömmarnas berg

Läs Bokvalens recension

Läs recensionen på Du-är-vad-du-läser

Alba
Science fiction-roman av Kristina Hård.
(Inb utg Kabusa Böcker 2009)

I en framtid, farligt nära vår egen samtid, har mänskligheten tagit det avgörande språnget och lämnat solsystemet. Alba som flyr en eländig uppväxt, tar sig till Mars och väl där nästlar hon in sig på forskningsbasen Elysium. När en expedition sänds ut för att utforska en ny planet är hon en otippad deltagare bland de andra forskarna. Men det visar sig att farliga krafter finns med i spelet och alla deltagarna har inte enbart goda intentioner. När de väl står öga mot öga med planetinvånarna blir mötet brutalt och allt förändras.

"Precis så nervigt som science fiction ska vara" Skånska Dagbladet

"Kristina Hård placerar sig mitt i genrens kärna" Helsingborgs DagbladE-bok 66000 ord
Utg. aug 11
ISBN 978-91-86081-34-8
ca-pris 80:-
Upp
   
Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede ------ tel 08-659 5119 fax 08- 659 5167         Upp


Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede