OM WELA                                                                  

Wela Förlag startades i juli 2004 för att ge ut ungdomsböcker inom i första hand kategorierna fantasy och science fiction under märket Wela Fantasy. Under årens lopp har det blivit mer av science fiction och mer av böcker för vuxna läsare och därmed har märkena Wela Förlag och Wela Fantasy 15+ tillkommit. Från och med 2010 ingår även skivmärket Wela Records i vår utgivning. 

Welas böcker är väl representerade på svenska bibliotek och flera titlar har fått uppskattande recensioner i såväl genre-press och litteraturbloggar som i de största dagstidningarna. Våra nyare tryckta böcker utförs i POD-tryck och säljs i samtliga nätbokhandlar. Vår äldre backlist säljs bl.a. av Adlibris, Bokus och CDON.

År 2019 kommer uppföljaren Hotet från havet, som är tredje och sista delen i KG Johanssons serie Staden under jorden. Trilogin om den underjordiska staden är lättläst science fiction för ungdom och rikt illustrerad med bilder av  A. R. Yngve. Dessutom kommer nya upplagor av KG Johanssons Glastornen plus en illustrerad version av Lisa och de Andra, och dessutom en uppdaterad version av A. R. Yngves Supermobilen. På den digitala sidan kommer Kjell E. Genbergs Storstöten som ljudbok.

Manus:

Wela Förlag är ett litet förlag ägt av författaren och musikern Cecilia Wennerström.  Det drivs av entusiasm och kompisanda och vi har mycket små möjligheter att ta oss an nya författare. För närvarande tar vi endast undantagsvis emot manus och då av författare som vi redan givit ut.   

Arkiv:

Här finns information om äldre utgångna titlar sparade. Det kan finnas enstaka ex kvar.

 


Förläggaren Cecilia vid Världens längsta bokbord, Drottninggatan, Stockholm, 2007. Foto: Elisabet Fredrikson

 

 

 

Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede ------ tel 08-659 5119 fax 08- 659 5167         Upp


Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede