OM WELA                                                                  

Wela Förlag startades i juli 2004 för att ge ut ungdomsböcker inom i första hand kategorierna fantasy och science fiction under märket Wela Fantasy. Under årens lopp har det blivit mer av science fiction och mer av böcker för vuxna läsare och därmed har märkena Wela Förlag och Wela Fantasy 15+ tillkommit. Från och med 2010 ingår även skivmärket Wela Records i vår utgivning. 

Wela Förlag ger för närvarande ut ett par titlar om året av svenska fantastik-författare samt därutöver en hel del digitalt. Welas böcker är väl representerade på svenska bibliotek och flera titlar har fått uppskattande recensioner i såväl genre-press och litteraturbloggar som i de största dagstidningarna. Våra nyare tryckta böcker utförs i POD-tryck och säljs i samtliga nätbokhandlar. Vår äldre backlist säljs bl.a. av Bokus och CDON.

År 2017 kommer Wela att fortsätta på den inslagna vägen med POD-utgivning. Första titeln blir en lättläst och rikt illustrerad ungdomsbok, Staden under jorden av KG Johansson och A.R. Yngve(ill). Den kommer att följas av KG Johanssons Nivå:Panik som är uppföljaren till hans populära ungdomsböcker Nivå 13 och Nivå 1000.
POD-trycket har utvecklats mycket och böckerna är numera lika snygga och hållbara som digitaltryckta häftade småupplagor. Till och med pocket kan nu framställas av leverantören Publit med attraktivt utseende och tunt och fint papper, och första pocketutgivningen i POD på Wela blev nyutgivning i februari 2016 av förläggarens egen trilogi Sagan om Rand, vars tidigare upplagor är slutsålda. Den följdes direkt av A.R.Yngves illustrerade sf-trilogi Darc Ages som tidigare endast funnits på engelska. En fjärde del i denna serie kommer under 2017.
Vidare gladde KG Johansson sina läsare under 2016 med tredje delen i romanserien Africka med titeln De mörka kontinenterna.
Deckarnestorn Kjell E. Genbergs kriminalromaner är fortfarande flaggskeppet i Welas eboksutgivning. Senast utkom serien om Enheten i sju spännande thrillerdelar. När det gäller e-böcker kommer under 2017 ytterligare ett par novellsamlingar från Novellmästarna, förutom att de tryckta böckerna alltid ges ut även i eboksformat.

Manus:

Wela Förlag är ett litet förlag ägt av författaren och musikern Cecilia Wennerström.  Det drivs av entusiasm och kompisanda och vi har mycket små möjligheter att ta oss an nya författare. För närvarande tar vi endast emot manus av författare som vi redan givit ut.   

Arkiv:

Här finns information om äldre utgångna titlar sparade. Det kan finnas enstaka ex kvar.

 


Förläggaren Cecilia vid Världens längsta bokbord, Drottninggatan, Stockholm, 2007. Foto: Elisabet Fredrikson

 

 

 

Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede ------ tel 08-659 5119 fax 08- 659 5167         Upp


Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede