OM WELA                                                                  

Wela Förlag startades i juli 2004 för att ge ut ungdomsböcker inom i första hand kategorierna fantasy och science fiction under märket Wela Fantasy. Under årens lopp har det blivit mer av science fiction och mer av böcker för vuxna läsare och därmed har märkena Wela Förlag och Wela Fantasy 15+ tillkommit.
Från och med 2010 ingår även skivmärket Wela Records i vår utgivning. 
Från och med augusti 2020 övergår samtliga hittills listade digitala bokutgivningar (e-böcker och mp3-böcker) på Wela Förlag till Saga Egmont.

Welas böcker är väl representerade på svenska bibliotek och flera titlar har fått uppskattande recensioner i såväl genre-press och litteraturbloggar som i de största dagstidningarna. Våra nyare tryckta böcker utförs i POD-tryck och säljs i samtliga nätbokhandlar. Vår äldre backlist säljs bl.a. av Adlibris, Bokus och CDON.

År 2020 kommer Ensam i världen, en ny lättläst ungdomsbok av KG Johansson inspirerad av dataspelens värld. Omslag av A. R. Yngve förstås. Mer av KG Johansson blir det när en ny upplaga i storpocketformat av trilogin Samvetsmakaren kommer i oktober. I pocketformat kommer även Jorun Modéns Samael tillbaka efter att ha varit slutsåld ett par år.

Manus:

Wela Förlag är ett litet förlag ägt av författaren och musikern Cecilia Wennerström.  Det drivs av entusiasm och kompisanda och vi har mycket små möjligheter att ta oss an nya författare. För närvarande tar vi endast undantagsvis emot manus och då av författare som vi redan givit ut.  

 


Förläggaren Cecilia vid Världens längsta bokbord, Drottninggatan, Stockholm, 2007. Foto: Elisabet Fredrikson

 

 

 

Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede ------ tel 08-659 5119 fax 08- 659 5167         Upp


Wela Förlag, Tallkrogsv 49, 122 39 Enskede